Ευρυβιάδου 4, Θεσσαλονίκη 546 38

ΟΙ 5 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DELTA DORE ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Οι οικολογικές χειρονομίες είναι καθημερινές χειρονομίες που μπορούμε να υιοθετήσουμε για να ζήσουμε πιο απλά, αλλά και για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, το αποτύπωμα άνθρακα και τα απόβλητα που παράγουμε.

 Επιλέξαμε για εσάς 5 βασικές οικολογικές χειρονομίες που πρέπει να υιοθετείτε σε καθημερινή βάση για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας.

1- ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ

Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια προγραμματίζοντας τη θέρμανσή σας να μειώνει αυτόματα τη θερμοκρασία τη νύχτα, την ημέρα σε άδεια δωμάτια ή κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, είτε ανά ζώνη είτε ανά δωμάτιο!

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ:

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς σε άδεια δωμάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας, στους 16 βαθμούς τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε δωμάτια με μικρό χώρο. Και όταν λείπετε για αρκετές ημέρες, ρυθμίστε τη θερμοκρασία γύρω στους 12 βαθμούς και προγραμματίζοντας την επιστροφή σας στους 19 βαθμούς!

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ

Προβλέψτε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας για να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία θέρμανσης την κατάλληλη στιγμή. Αυτοματοποιήστε τον προγραμματισμό της θέρμανσης σας και η οικολογική χειρονομία σας θα γίνει με ένα κλικ!

2- ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΡΟΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ 

Είναι πολύ ενδιαφέρον να εκμεταλλευτούμε τις συνεισφορές του ήλιου για τη θέρμανση του εσωτερικού του σπιτιού. Τα ρολά παρέχουν σημαντική προστασία το χειμώνα διατηρώντας τη θερμότητα!

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Κρατήστε τα ρολά σας ορθάνοιχτα κατά τη διάρκεια της ημέρας το χειμώνα για να επωφεληθείτε από τη φυσική ζέστη. Το καλοκαίρι, κλείστε τα ρολά σας για να αποφύγετε την υπερθέρμανση στο σπίτι σας.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ

Σκεφτείτε τα ρολά που προσαρμόζονται αυτόματα. Αυτοματοποιήστε την τοποθέτησή τους ανάλογα με την ηλιοφάνεια  για να παίξετε με τη θερμοκρασία του σπιτιού χωρίς να το σκεφτείτε και η οικολογική χειρονομία σας θα φροντίσει μόνη της!

3- ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Μειώνοντας την ένταση φωτός του φωτισμού του, αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Απλώς χαμηλώστε τα φώτα σας με ροοστάτες. Ρυθμίστε το φωτισμό της εργασίας ή του διαδρόμου σας σε 75% ένταση για εξοικονόμηση ενέργειας: 75% ένταση φωτός = 75% κατανάλωση ενέργειας !

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την περιττή κατανάλωση φωτισμού κεντρίζοντας την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση στην ίδια εντολή ή ελέγχοντας την κατάστασή τους σε μια αποκλειστική εφαρμογή. Όχι άλλα φώτα βεράντας που μένουν αναμμένα όλη τη νύχτα! 

4- ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Για να περιορίσετε την κατανάλωση ρεύματος, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ηλεκτρονικές συσκευές σας! Για παράδειγμα: μην αφήνετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναμονής, απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή σας μεταξύ δύο εκτυπώσεων…

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Χρησιμοποιήστε πολύπριζα με διακόπτη για να μπορείτε να απενεργοποιείτε τις συσκευές σας ταυτόχρονα, για παράδειγμα τηλεόραση, home cinema, TV box. Ακόμα καλύτερα, συνδέστε το πολύπριζο σε μια έξυπνη πρίζα για να προγραμματίσετε αυτές τις συσκευές να σβήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ 

Προχωρήστε παραπέρα παρακολουθώντας την κατανάλωσή σας για εξοικονόμηση ενέργειας. Με τα συνδεδεμένα βύσματα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατανάλωση στην εφαρμογή σας ανά πάσα στιγμή!

Έτσι, έχετε μια ακριβή εικόνα της στιγμιαίας κατανάλωσής τους, έχετε μια εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια παρακολούθηση, η οποία μπορεί να σας επιτρέψει να κάνετε διορθώσεις στις χρήσεις των συσκευών σας, όπως η μείωση των χρόνων αναμονής για παράδειγμα.

5- ΑΕΡΙΣΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ο καλός αερισμός βελτιώνει την απόδοση θέρμανσης ενθαρρύνοντας την είσοδο λιγότερο αέρα με υγρασία. Ο καλός αερισμός εξοικονομεί ενέργεια!

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Το άνοιγμα πολλών παραθύρων για 10 λεπτά, η απενεργοποίηση της θέρμανσης, καθαρίζει τον εσωτερικό αέρα αποφεύγοντας σημαντική απώλεια θερμότητας*.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ

Η απενεργοποίηση της θέρμανσης κατά τον αερισμό είναι μια οικολογική χειρονομία που μπορεί να γίνει χωρίς καν να το σκεφτείτε, χάρη σε έξυπνες λύσεις, όπως ανιχνευτές ανοίγματος θυρών. 

*πηγή: ADEME

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ!

Related Posts

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησης από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι η παρεμπόδιση ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.