Ευρυβιάδου 4, Θεσσαλονίκη 546 38

Εξοικονομήστε κόστος θέρμανσης – συμβουλές ειδικών από την IMI Hydronic

Η εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης είναι αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Με τις συμβουλές μας, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και συνεπώς χρήματα με λίγα μέτρα. Σε συνδυασμό με διάφορα μεμονωμένα μέτρα, οι δυνατότητες εξοικονόμησης αθροίζονται.

Τα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού αντιπροσωπεύουν το 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας. Ακόμη και μικρές αλλαγές συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους. Έχουμε παραθέσει μερικές επιλογές στην σελίδα μας.

Οι 7 συμβουλές μας

  • Συμβουλή 1: Ρυθμίστε τις βαλβίδες του καλοριφέρ στην ίδια τιμή
  • Συμβουλή 2: Σταδιακή ρύθμιση θερμοκρασίας
  • Συμβουλή 3: Ο σωστός αερισμός μπορεί να εξοικονομήσει κόστος θέρμανσης
  • Συμβουλή 4: Μην καλύπτετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας/θέρμανση
  • Συμβουλή 5: Αντικαταστήστε τις παλιές θερμοστατικές κεφαλές
  • Συμβουλή 6: Αποτρέψτε τις απώλειες ενέργειας για εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης
  • Συμβουλή 7: Η δύναμη της φαντασίας εξοικονομεί κόστος θέρμανσης

Συμβουλή 1: Ρυθμίστε τις βαλβίδες του καλοριφερ στην ίδια τιμή

Οι θερμοστάτες καλοριφέρ χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του δωματίου. Όλα τα καλοριφέρ σε ένα διαμέρισμα παρέχονται με την ίδια θερμοκρασία ροής στο σύστημα θέρμανσης. Το επίπεδο θερμότητας στο δωμάτιο εξαρτάται από την απόδοση του νερού θέρμανσης.

Βεβαιωθείτε ότι οι θερμοστατικές κεφαλές σας έχουν ρυθμιστεί στην ίδια τιμή στο ίδιο δωμάτιο. Αν το ένα είναι στο 5 ενώ το άλλο στο 3 , υπάρχει αναποτελεσματικότητα σε απόδοση και κόστος. Εάν ρυθμίσετε σωστά τις θερμοστατικές κεφαλές, μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε κόστος θέρμανσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στις πληροφορίες καταναλωτών μας ως PDF.

Συμβουλή 2: Σταδιακή ρύθμιση θερμοκρασίας

Μια σταδιακή προσαρμογή των ρυθμίσεων θερμοκρασίας μπορεί να εξοικονομήσει κόστος θέρμανσης. Όταν κρυώνετε, σας αρέσει να ρυθμίζετε τον ελεγκτή θερμοκρασίας δωματίου στην υψηλότερη ρύθμιση. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί μόνο σε σπατάλη ενέργειας. Τα συστήματα θέρμανσης είναι υποτονικά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να φτάσει το δωμάτιό σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Έτσι, αν ρυθμίσετε τη θερμοστατική κεφαλή στο 5, πιθανότατα θα ζεσταθείτε σε χρόνο μηδέν. Αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι επίσης πολύ ζεστό και στη συνέχεια θα προσπαθήσετε να ανοίξετε παράθυρα ή πόρτες.

Για να αποφύγετε αυτό, γυρίστε σταδιακά τον θερμοστάτη προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε τη θερμοκρασία άνεσης σας χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στις πληροφορίες καταναλωτών μας ως PDF.

Συμβουλή 3: Ο σωστός αερισμός μπορεί να εξοικονομήσει κόστος θέρμανσης

Παράθυρα ανοιχτά – θέρμανση εκτός λειτουργίας! Αυτός ο κανόνας ακούγεται απλός και λογικός, αλλά συχνά ξεχνιέται. Αν ανοίξει ένα παράθυρο, η θερμοκρασία του δωματίου πέφτει. Ο αισθητήρας στη θερμοστατική κεφαλή το αναγνωρίζει αυτό και ανοίγει για να αντισταθμίσει την πτώση της θερμοκρασίας του δωματίου. Έτσι, η ενέργεια σπαταλάται μέχρι να κλείσει ξανά το παράθυρο και να επιτευχθεί ξανά η καθορισμένη θερμοκρασία δωματίου.

Έτσι: γυρίστε τη θερμοστατική κεφαλή στη ρύθμιση * ή 0, αερίστε για 10 λεπτά και μετά ρυθμίστε ξανά την επιθυμητή θερμοκρασία (ιδανικά στο σαλόνι: 3).

Συμβουλή 4: Μην καλύπτετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας/θέρμανση

Κάντε μια περιήγηση στο σπίτι σας και απελευθερώστε τους αισθητήρες θερμοκρασίας δωματίου ή τις κεφαλές του θερμοστάτη. Οτιδήποτε καλύπτει τα πράγματα, όπως κουρτίνες, καναπέδες, ντουλάπια κ.λπ., προκαλεί αναποτελεσματικότητα κατά τη θέρμανση. Εάν οι αισθητήρες θερμοκρασίας είναι καλυμμένοι, η θερμότητα συσσωρεύεται μπροστά από τον αισθητήρα. Ως αποτέλεσμα, “νομίζει” ότι ολόκληρο το δωμάτιο είναι πιο ζεστό από ό, τι είναι στην πραγματικότητα και το κλείνει.

Ως αποτέλεσμα, η άνετη θερμοκρασία σας δεν επιτυγχάνεται, αλλά υπάρχουν βραχυπρόθεσμες κορυφές θέρμανσης και η συμπεριφορά ανοιχτού/κλεισίματος της θερμοστατικής βαλβίδας.

Συμβουλή 5: Αντικαταστήστε τις παλιές θερμοστατικές κεφαλές

Αυτή η συμβουλή μπορεί να μην φαίνεται τόσο εύκολη, αλλά σίγουρα αξίζει τα λεφτά της.

Επειδή η αντικατάσταση παλαιών θερμοστατικών κεφαλών (παλαιότερες από 1988 ή 15 ετών σύμφωνα με τις συστάσεις της VdZ) μπορεί να εξοικονομήσει έως και 7% ενέργεια!

Η θερμοστατική κεφαλή K από την IMI Heimeier ρυθμίζει τη θερμοκρασία δωματίου αξιόπιστα, μόνιμα και σταθερά. Είναι αμέσως έτοιμο για χρήση ξανά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και δεν απαιτεί καθόλου βοηθητική ισχύ.

Καμία επιβλαβής για το περιβάλλον και ενοχλητική αντικατάσταση μπαταρίας μετά από μερικούς μήνες!

Γνωρίζετε τα κλιπ εξοικονόμησης ενέργειας της  θερμοστατικής κεφαλής IMI Heimeier K ;

  • Η χαμηλότερη τιμή θερμοκρασίας περιορίζεται με το  μπλε κλιπ οικονομίας  , π.χ. Β. το σκηνικό της νύχτας.
  • Το  κόκκινο κλιπ οικονομίας  περιορίζει τη ρύθμιση της ανώτερης θερμοκρασίας και αποτρέπει τη ρύθμιση εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Αυτό αποτρέπει τις ακούσιες υψηλές θερμοκρασίες δωματίου.

Τα κλιπ εξοικονόμησης ενέργειας είναι επίσης χρήσιμα κατά τον αερισμό; Εάν τραβήξετε προς τα πίσω το μπλε κλιπ, η θερμοστατική κεφαλή μπορεί να ρυθμιστεί σε * ή 0 χωρίς να ξεχνάτε το κατά τα άλλα προτιμώμενο εύρος θερμοκρασίας.

Συμβουλή 6: Αποτρέψτε τις απώλειες ενέργειας για εξοικονόμηση κόστους θέρμανσης

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξοικονομήσετε κόστος θέρμανσης είναι να αποφύγετε τις απώλειες ενέργειας. Πώς όμως μπορεί εύκολα να προστατευτεί η παραγόμενη θερμότητα; Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι συνήθως τα προφανή μέρη όπου χάνεται η θερμότητα.

Γι’ αυτό η σύστασή μας είναι: κλείστε τις πόρτες όταν φεύγετε από το δωμάτιο. Επιπλέον, τα παράθυρά τους θα πρέπει να κλείνουν ερμητικά, και θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν παντζούρια και κουρτίνες (χωρίς να καλύπτουν τον αισθητήρα θερμοκρασίας).

Αυτά τα απλά μέτρα διασφαλίζουν ότι η θερμότητα παραμένει στο δωμάτιο.

Συμβουλή 7: Η δύναμη της φαντασίας εξοικονομεί κόστος θέρμανσης

Όταν πρόκειται για προσωπική άνεση, μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της φαντασίας. Η ευημερία είναι προσωπική και διαφορετική για τον καθένα. Επομένως, ρυθμίστε το δωμάτιό σας με τρόπο που σας κάνει να νιώθετε καλά: ένα κερί, ένα μαξιλάρι αγκαλιάς στην πολυθρόνα σας, ένα χνουδωτό χαλί μπροστά από τον καναπέ – όλα αυτά διασφαλίζουν ότι το σώμα και το μυαλό αντιλαμβάνονται το δωμάτιο ως πιο ζεστό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. .

Related Posts

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησης από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι η παρεμπόδιση ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.